Beleving van anderen

"Eindelijk thuiskomen, mogen zijn wie ik ben, bewegen zoals mijn lichaam en geest wil zonder dat iemand mij corrigeert/bekijkt/beoordeelt.

Mijn hart durven openen in een veilige omgeving en onvoorwaardelijke liefde mag ontvangen en geven.

Vooral het dansen zonder te praten maakt dat je volledig vanuit je gevoel aanwezig bent.

Tijdens een vorming Verbindende communicatie kreeg ik een beeld wat Biodanza voor mij betekent en ik tekenende een boom met diepe wortels zodat ik stevig gegrond ben met vele takken die tot aan de horizon komen, elke tak gaf mij een gevoel of behoefte zoals : het leven vieren, verbinding hebben, me veilig voelen, authentiek zijn, wederkerigheid ervaren, mijn ruimte innemen, plezier beleven, zelfexpressie, en vooral DANKBAARHEID EN LIEFDE."

Anne



"Lieve Nanja,

je mag fier zijn op wat je doet: mensen samenbrengen, mensen het lef geven om in hun kracht te gaan staan, mensen net dat duwtje in de rug geven om te durven tonen wat ze waard zijn, mensen weer te laten genieten van mens zijn, van dansen, van knuffelen, van vrij zijn! Wat mooi allemaal. En dat doe jij!! De dansdag in december was mooi, ontroerend, verrijkend. Ik ben zo blij dat ik geweest ben. Ik heb ervan genoten en ben tegelijkertijd weer een laagje tegen gekomen waar ik aan ga werken :-) Daarom kom ik zo graag naar jouw biodanza-lessen. Je maakt er telkens weer een bijzonder moment van." Heel veel liefs van Ann



"De grote boodschap van Biodanza nl. "vreugde leven" is een schot in de roos.  Ik was zeer depressief als jong mens.  Mijn leven was zwaar.  Door dans ervaar ik de lichtheid, de ongelofelijke blijdschap die ik ook ken! 

Mijn stam is dikker geworden, mijn wortels dieper.  Ik sta steviger, ook letterlijk.  Dansen herhalen en herhalen om het effect te integreren, te laten binnensijpelen en dan te laten sijpelen van hoofd naar buik.  Ik heb meer zelfvertrouwen, ik zeg meer mijn eigen mening, ook al blijkft dat in groep "een drempeltje overgaan".

Na zoveel jaren (ong. 10) trekt het mij nog steeds om er zoveel mogelijk heen te gaan.  Omdat ik voel, in heel mijn zijn, dat het van mij een vollediger mens maakt, rijker.  Dat het dagelijkse leven voor mij veel dieper gaat, gemakkelijker is, dat ik kan genieten, wat er zich ook aandient.  Biodanza heeft mij zuivere, innerlijke rust en stilte gebracht en laat mijn innerlijke kind ook terug bestaan.  JOEPIE!"

Hilde J.



"Een stukje was  nogal “uitbundig”, en ik merk dat dit goed voor mij is.  Met een drukke baan en een  metaal gehandicapte zoon (met bovendien ernstige vorm van epilepsie waardoor voortdurende waakzaamheid nodig is) heb ik het erg moeilijk om mij te kunnen ontspannen.  Volgens mijn kinesist is de normale modus van mijn lichaam “gespannen”, terwijl  de ontspannen houding zich  slechts sporadisch voordoet (zou dus eigenlijk andersom moeten zijn hé). 

Enfin, ik voel dat het dansen goed voor me is en ook belangrijk: ik voel me op geen enkel ogenblik belachelijk of ongemakkelijk.

Dank je wel daarvoor, en  alhoewel ik je helemaal niet goed ken voel ik het  heel goed: je bent een “mooi” mens!"

Mieke

 

 0497-60.52.82

 nanja@levensplezier.be

BE72 9794 2518 1216